Eten op gevoel

Natuurlijke leefstijl als medicijn

groen hart

3 jaar geleden heb ik de opleiding Natuurvoedingsadviseur afgerond en ben ik een tweede onderneming gestart: www.etenopgevoel.nl

Graag wil ik mensen bewust maken van het enorme positieve effect dat natuurlijk eten en een natuurlijke leefstijl heeft op je fysieke én mentale gezondheid.

Eten op gevoel is eten volgens de natuur en je elke dag, ieder moment weer opnieuw afvragen en aanvoelen waar jij en jouw lijf behoefte aan hebben. Als je twijfelt of iets gezond voor jou is hoef je je eigenlijk maar twee dingen af te vragen.

1. Is dit voedsel natuurlijk?

2. Voel ik mij er goed op?

Deze benadering maakt gelijk korte metten met alle tegenstrijdige berichten over gezond voedsel. Alle (natuurlijke) voedingsmiddelen zijn niet alleen maar gezond of ongezond. Hoe jouw lijf werkt maakt of het voor jou gezond is of niet. Daarom geloof ik ook niet in één methode voor iedereen. En vind ik bewustzijn van je lijf erg belangrijk, jouw lichaam verteld je alles wat je moet weten!

Er zijn tegenwoordig veel populaire voedingsmethodes waar natuurlijke voeding de basis van is. Maar toch verschillen deze onderling nog aardig, wel of geen vis/vlees/dierlijke producten, wel of geen granen, wel of geen zuivel, etc. Maar er zijn drie adviezen die ik steeds weer terug zie komen:

  • Eet onbewerkt
  • Eet veel groenten
  • Eet gevarieerd

Daar heb ik zelf de volgende twee punten nog aan toegevoegd:

  • Luister naar je lijf
  • Doe waar jij je goed bij voelt!

Ik geef workshops en lezingen over natuurlijke voeding en leefstijl. Kijk op www.etenopgevoel.nl voor meer informatie.

Ja, ik wil op de hoogte gehouden worden

Ja ik meld me aan voor de gratis masterclass!

Ja ik meld me aan voor de groepscursus Sing Who You Are!