Hoeveel gun jij jezelf werkelijk?

We kennen allemaal wel die stemmetjes, die bezwaren maken als we een verlangen voelen naar iets wat we heel erg graag willen, zeker als het spannend is…

Dit is niet het juiste moment

Ik heb geen tijd

Het is te ver reizen

Er is geen geld…

Mijn ervaring is dat als je voelt dat je iets écht graag wil doen, dat er dan ALTIJD een oplossing voor komt. Ik wilde graag de Academie Voor Lichte Muziek gaan doen, dus ging ik elke week in de auto anderhalf uur heen en anderhalf uur terug. Ik rijd nu voor de livedagen van mijn coach helemaal naar Zuid-Limburg, dat is ruim 3 uur. Als je iets echt wil dan maakt dit gewoon niet uit, it’s part of the journey.

Stel jezelf eens de vraag: Wat als alles wat ik denk NIET waar is? (briljante vraag vind ik, van mijn coach Marloes Halmans). Dan opent zich een heel nieuw veld aan mogelijkheden. 

Dan gaat je brein anders denken en zie je ineens mogelijkheden die je niet had gezien als je vast blijft houden aan “het kan niet.”

En soms komt die oplossing ook uit een onverwachte hoek, als je je er maar voor open stelt.

Toen ik vorig jaar op zoek was naar een coach kwamen deze bezwaren ook vaak in mij op. Tot ik een post zag van mijn huidige coach. Daarin schreef zij over een concert die ze jaren terug gaf. Niet omdat ze zangeres wilde worden, maar omdat dat haar grootste angst was, zingen voor publiek. En na dat concert is ze zulke enorme stappen gaan zetten en is haar bedrijf gigantisch gegroeid. 

Toen wist ik, zij begrijpt PRECIES wat ik aan het doen ben met de vrouwen in mijn traject. Zij moet mijn coach worden. Ik had al eens eerder op haar website gekeken en dacht toen, waar moet ik dat geld vandaan halen (die investering is 4 x zo hoog als voor mijn traject), maar nu begon ik me open te stellen voor de mogelijkheden, te denken “is er toch misschien een mogelijkheid om dit te kunnen betalen?” En prompt de volgende dag krijgen we bericht vanuit onverwachte hoek dat er een som geld aan komt. Opgelost!

Fantástisch hoe dat werkt, de wet van aantrekking…

Mensen zeggen vaak “Eerst zien, dan geloven!” Maar het is precies andersom: Eerst geloven en dán zien!

Okay, soms is het inderdaad niet het juiste moment, maar realiseer je dat het ideale moment om ergens mee te beginnen niet bestaat. Er zijn altijd wel redenen te vinden om iets niet te doen. 

Wees eens heel eerlijk naar jezelf en stel jezelf de vraag: 

Is dit nu echt de reden? Of ben ik mijn geluk aan het uitstellen?

Want meestal zit onder die bezwaren een zelf saboterend patroon die voortkomt uit jezelf diep van binnen het niet waard vinden. Ook al zeg je nu dat je jezelf het waard vind, dit kan voortkomen uit je jeugd en je nu nog steeds in de weg zitten.

Nu heb je de kans om dit patroon te doorbreken. 

Hoeveel gun jij jezelf werkelijk?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ja, ik wil op de hoogte gehouden worden

Ja ik meld me aan voor de gratis masterclass!

Ja ik meld me aan voor de groepscursus Sing Who You Are!